PRESS

Om oss, bilder och vad vi gör i kampen mot matsvinnet

Media

Bilder, porträttbilder, loggor och... upptäck våra foodles!

Kontakt

Vem att kontakta och hur

MEDIA

Logga

Alla versioner samt guidelines för att använda vår logga och varumärke

Bilder

Pressbilder som du kan använda

Vår historia

Ingen gillar att se när mat slösas bort, men verkligheten är att det blivit så vanligt att det ibland kan kännas som en accepterad del i livet. Vi kunde helt enkelt inte fortsätta se på när 1/3 av all mat som produceras slängs - så vi bestämde oss för att göra något åt det. För mat är helt enkelt för gott för att inte ätas upp. Det var med den övertygelsen som vår resa började.

Idén att använda teknologi för att föra samman människor i kampen mot matsvinnet föddes i Danmark och spreds snabbt till entreprenörer runt om i Europa. Med samma ambition och passion för ett smartare matsystem gick dem samman och kom på en lösning som var lika enkel som effektiv: att föra samman människor vid rätt tid, på rätt plats för att minska matsvinnet.

Konceptet med win-win-win; mat-människor-planeten blev hela grundidén i ett företag som ger tillbaka mer än vad det tar. Kan växa utan att skada och hjälper alla att göra skillnad samtidigt som man njuter. 

Matsvinn skapar en enorm belastning på planeten, helt i onödan. Hela skogar skövlas för att odla livsmedel som aldrig kommer ätas och forskare har upptäckt hur skadliga växthusgaser släpps ut när det hanteras på ett ohållbart sätt. 

Vår app är nu världens största marknadsplats mot privatpersoner för överskottsmat. Den för samman användare med företag som har överbliven mat så den kan avnjutas istället för att kastas. Användare får god mat till ett kanonpris, företag når en nya kunder och undviker onödiga kostnader och planeten har mindre matsvinn att hantera - en win-win-win helt enkelt. 

Genom att rädda måltider via Too Good To Go bidrar du med en positiv förändring. En planet utan matsvinn är en bättre plats att leva på och tillsammans kan vi få det att hända.

Vårt Team

Helena Thelin

E-mail: [email protected]

Phone: 070 699 64 48

Too Good To Go AB

Mäster Samuelsgatan 36

c/o Epicenter

111 57 Stockholm

Sweden

Åsa Sandberg - Head of Partnerships Too Good To Go Sverige

Åsa Sandberg startade sin resa mot en värld utan matsvinn när hon som restaurangmedarbetare tvingades kasta mängder att överbliven mat i soporna. Med respekt för maten som ledord och en vilja att förändra och göra skillnad, blev det naturligt för Åsa att leta sig vidare till sammanhang som kombinerade entreprenörskap med hållbarhet.

Läs mer Läs mindre

Mette Lykke - VD

Som VD för Too GooD To Go står Mette i spetsen för över 1050 maträddare i 15 länder. Hennes ambition är att inspirera och motivera alla att bekämpa matsvinnet. Hittills har fler än 15 miljoner användare räddat mer än 45 miljoner måltider!

Läs mer Läs mindre

De snackar om oss

Barnfamiljer och matsvinn: Slänger mer under coronakrisen
Läs mer
Maträddarappen Too Good To Go lanserar i Sverige: "Vår modell har gjort att vi kunnat växa snabbt
Läs mer
Saving one meal per second and helping restaurants adapt
Läs mer