KONST FÖR ATT BEKÄMPA MATSVINN HEMMA

Ny konst av gamla vanor

I samband med årets Världsmiljödag presenterar vi vår alldeles egna posterkollektion som syftar till att skapa en medvetenhet kring matsvinn som får följa med hem - och ända in i köket. Runt om i Europa har 14 internationella konstnärer tolkat matsvinn genom sitt egna unika, konstnärliga uttryck.

App Store Google Play


Visste du att det mesta av matsvinnet sker i hemmet? Hela 53% av maten som kastas i Europa sker i hushållen (EU FUSION). Detta måste vi tillsammans ta krafttag för! Att minska matsvinnet är en av de främsta lösningarna på vår planets klimatförändringar.

I samband med Världsmiljödagen 2021 har vi slagit oss samman med 14 talangfulla konstnärer runtom i hela Europa för att skapa en inspirerande posterkollektion i begränsad upplaga. Bland konstnärerna har vi författaren och illustratören Maja Säfström, som har både skrivit och illustrerat New York Times-bästsäljande böcker. Maja blandar stora frågor med vardagliga situationer i sitt arbete, alltid med en komisk tvist. Förutom Maja deltar bland andra även spanska illustratören 72kilos och Paris-baserade illustratören Lorraine Sorlet.

Är du redo att pimpa upp ditt kök och få ytterligare liv i hållbarhetstänket hemma?

KOLLA IN POSTERKOLLEKTIONEN


För en stor sak

Men det är inte allt! Vi har också designat ett flertal affischer med motiv som ni, våra underbara maträddare, har bett om. Dessa posters är avsedda att ge praktiska tips och råd hemma i köket, såsom matrelaterade citat, säsongens frukt och grönt, och andra användbara receptidéer. Men det handlar inte bara om vad vi gör, utan också hur vi gör det. Därför kommer varje poster att tryckas på ett papper som till stor del är gjort på industriellt matavfall.

All vinst från de sålda konstverken kommer gå till FN:s livsmedelsprogram (World Food Programme), som är en av världens största humanitära organisationer. De har som övergripande mål att utrota hunger till år 2030 och levererar livsmedelassistans till människor som drabbats av akuta nödsituationer såsom krig, civila konflikter, och naturkatastrofer.

En inspirerande kollektion med fantastiska konstnärer för en stor sak. Upptäck alla verk från våra europeiska konstnärer och fortsätt att bekämpa matsvinnet hemma!


KOLLA IN POSTERKOLLEKTIONEN


BÖRJA RÄDDA GOD ÖVERSKOTTSMAT

Till ett bra pris!

Vi drömmer om en värld utan matsvinn och jobbar varje dag för att det ska bli en verklighet. Vår app är det enklaste sättet att gå med i kampen mot matsvinnet - bara ladda ner, logga in och rädda god överskottsmat från ett ställe nära dig. Det är alltid en överraskning, till ett bra pris och en god gärning för planeten. Kom igång idag!

1/3 av all mat slängs

42,4

miljoner människor i världen räddar redan mat med oss

105.238

caféer, restauranger, butiker, hotell (och mer) är redan med

85,2

miljoner räddade måltider hittills

App Store Google Play

KONST FÖR ATT BEKÄMPA MATSVINN HEMMA

Ny konst av gamla vanor

App Store Google Play