Vi är Too Good To Go och vi bekämpar matsvinn!

Vi är passionerade maträddare som tror att alla kan göra skillnad, på riktigt. Vi är ett företag grundat i social ansvarstagande med målet att minska matsvinnet, på alla sätt vi kan. Därför kan man via vår att rädda mat som annars riskerar att slängas. Browsa, köp och hämta. Enkelt!

Eftersom matsvinn uppstår inom alla delar av matens värdekedja jobbar vi, förutom med appen, hårt för att informera och inspirera allmänheten, näringsliv, politiker och skolungdomar att helt undvika matsvinn eller rädda mat från soptunnan.

Läs vidare och gå med i vår kamp mot matsvinnet.

I Sverige slänger vi 1,3 miljoner ton matavfall om året, eller 129kg per person.

Det är 2 Miljoner ton CO2e extra i atmosfären, och det mesta kan vi undvika!

Ingen gillar egentligen att slänga fullt ätlig och god mat i soporna. Men i realiteten så händer det rutinmässigt, både hos tillverkare, försäljningsställen och hushåll. Grundarna av Too Good To Go insåg en kväll efter en middag att stora mängder mat slängdes från den buffé de precis ätit av. Detta kändes fel och något som de ville göra någonting åt. Maten var ”too good to go! Så uppstod idén till en app som bekämpar matsvinn.

Idén blev verklighet och Too Good To Go-appen släpptes i Danmark 2016. Konceptet ger alla en möjlighet att enkelt bekämpa matsvinnet. Du får bra mat till reducerat pris. och hjälper samtidigt matställena att minska sitt matsvinn. Samtidigt får matställena möjlighet att visa upp sig och marknadsföra sig mot nya målgrupper. På det sättet samarbetar kunder och matställen om strävan mot en mer klimatneutral värld. Det är en win-win-win!
Vi vet att det är svårt att ändra folks vanor. Även om man vet att man säkert borde. Men än så länge är vi på god väg. Too Good To Go har vuxit i rasande takt sedan starten och tack vare våra engagerade matsvinnskämpar är vi nu världens största maträddarapp.

Sen den första kassen med mat räddades 2016 är vi nu 24.297.741 maträddare som är med i kampen mot matsvinnet. Samtidigt har 50.946 matställen anslutit sig och tillsammans har vi räddat 43.097.996 måltider från soptunna!

Även om detta är jättebra så har vi massor kvar att göra. Vi vill bidra till att ändra folks vanor och skapa en global rörelse av maträddare. Målet är en värld helt utan matsvinn och vi ger inte upp innan vi uppnått det!
måltider räddade
ton CO2e sparat
*För varje måltid räddat mat undviks 2,5 kg CO2e-utsläpp
Källa: EPA - United States Environmental Protection Agency

Ladda ner appen

Ladda ner appen och gå med i kampen mot matsvinnet!

App Store Google Play

Har du ett företag?

Ge maten en andra chans. Vi hjälper dig att sälja överskottsmaten istället för att den hamnar i soporna.